De Freeride Opening in Saas FeeVanaf:  419,-

Voor de 23ste keer de Opening! Deze keer voor het eerst in het Zwitserse Saas Fee. De Freeride Opening is van 16 tot 20 december en iedereen die het leuk vindt om te skiën of te snowboarden is welkom. We hopen dat jij er ook bij bent!

Het wordt weer een speciale freeride edition met gratis tips en clinics gegeven door freeride pro’s. Daarnaast zorgen wij voor enorme gezelligheid en is er de mogelijkheid om het nieuwste freeride materiaal te testen bij de stand van MK-SkiService. Verder organiseren wij een aantal bijzondere 'experiences' waar je je extra voor kunt opgeven. Het wordt onze start van het snowboard & skiseizoen 2016/2017 en jij kunt er weer bij zijn. Er is wat ons betreft geen betere manier om het seizoen te beginnen.

De organisatie van de Freeride Opening bestaat volledig uit gepassioneerde wintersporters snowboarders en skiers die al jarenlang genieten van sneeuw en bergen. Zij willen hun kennis, tips & tricks graag met je delen.

:: Klik hier voor een opzet van het programma


Saas Fee
Afgelopen seizoen wilde Saas Fee ons al heel graag uitnodigen, dit jaar gaan wij voor het eerst naar deze 100% sneeuwzekere bestemming in Zwitserland. Tot in de veertiende eeuw was er in het Saastal slechts één gemeente: Saas. Van de daaruit ontstane vier dorpen is Saas Fee, ook wel “Parel van de Alpen” genoemd, het bekendst. Het gletsjerdorp op 1800 meter boven zeeniveau wordt omgeven door 13 vierduizenders. Het skigebied biedt 150 kilometer, voornamelijk sneeuwzekere pistes in elke moeilijkheidsgraad met 22 banen, waaronder de bekende Metro Alpin, die naar het hoogst gelegen draairestaurant ter wereld voert. Mede dankzij de goede sneeuwkwaliteit, de indrukwekkende uitzichten en het mooie piste-aanbod, is Saas-Fee een skigebied van wereldformaat.

Waar slapen we?
Het wellnessHostel4000 is in september 2014 geopend en ligt in het autovrije centrum van Saas-Fee. Hier hebben wij verschillende kamers gereserveerd voor 2 tot max 6 personen. (Voor meer informatie over de kamers, kijk onder het kopje 'accommodatie'). Het wellnessHostel4000 ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de dichtstbijzijnde lift (Alpin Express) en slechts 50 meter van een bushalte. Het hostel heeft grote, lichte en moderne gemeenschappelijke ruimtes, zoals de gezellige lobby, de bistro en het restaurant. Het beschikt verder over een groot binnenzwembad met een glijbaan en een kinderbad, een fitnessruimte en een wellnesscentrum met een sauna, een hot tub en een stoombad. Er is gratis WiFi beschikbaar. Deelnemers aan de Freeride Openig kunnen uiteraard ook kostenloos gebruik maken van het zwembad en de wellness faciliteiten. Het is heerlijk ontspannen in de lounge, die voorzien is van een open haard en een kamer met een biljarttafel. Tegen een toeslag kan er een massageservice worden geregeld. Verder beschikt de accommodatie over een schoonheidssalon en een massagesalon. Je kunt kiezen uit verschillende behandelingen.

Vliegtip met Easyjet! (Nu nog heel goedkoop)
vr 16 december 2016 Amsterdam naar Milaan Malpensa Vertr 9:35 - Aank. 11:10
di 20 december 2016 Milaan Malpensa naar Amsterdam Vertr 7:05 - Aank. 9:05

Houd er rekening mee dat Saas-Fee een autovrij dorp is. Bij de ingang van Saas Fee vind je een parkeergarage met meerdere verdiepingen waar men de auto kan parkeren. Hiervoor geldt een toeslag. De bagage wordt opgehaald door het hotel, dus je hoeft niet te slepen met de spullen. Handig!

Experiences in Saas Fee
Buiten het reguliere programma kun je een aantal fantastische extra's boeken in Saas Fee. Deze staan in het kopje 'extra's' hier op de pagina en zijn in het programma verwerkt. Voor deze "experiences" werken wij samen met Saas Fee Tourismus en Saas Fee Guides. Door aan één of méérdere van deze belevenissen mee te doen ontdek je andere aspecten van Saas Fee die je anders niet zou (kunnen) zien. Tip: mocht je met jouw medereizigers liever op een andere dag één van deze experiences boeken met het minimaal benodigde aantal personen, dan is dat in overleg uiteraard mogelijk! Uiteraard is het één en ander afhankelijk van het weer en de sneeuw.

Welke 'experiences' bieden wij je aan?
* Freeride Experience, met Saas Fee Guides (inclusief materiaal, ca 3 uur, minimaal 4 personen)
* “Berghüttenzauber” Experience; een prachtige, sprookjesachtige wandeling door een bos, afgesloten met heerlijke Zwitserse fondue (max 50 personen)
* Glacier Safari Experience met Saas Fee Guides een bijzondere wandeling met sneeuwschoenen ver weg van de pistes over de gletsjer naar de Britannia Hutte op 3030m, inclusief lunch, ca. 6 uur, minimaal 4 deelnemers(4 uur hike en 2 uur lekker lunchen).
* Ista Discovery Course met Saas Fee Guides; "The aim of this course is that you discover about risk prevention outside the marked slopes and become more aware of the complexity of avalanches. At the end of the course you will be able to follow the entire risk assessment process with the help of your ISTA handbook and conduct yourself properly in an emergency." Klik hier voor méér informatie. Min. 4 deelnemers.
* Snow Shoe Experience; een prachtige tocht op sneeuwschoenen over de gletsjer, duur ca. 2 uur, min. 4 deelnemers
* Via Ferrata Gorge Alpine Experience; een spectaculaire tocht over een ravijn, gezekerd op een Via Ferrata. Klim door de wereld van steen, ijs en sneeuw en eindig spectaculair met abseilen. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! ca. 3 uur, min. 5 personen.
* Wine Tasting Experience; proef locale wijnen in een bijzondere setting duur ca 1 uur, min. 8 personen.

Heb je interesse om erbij te zijn? Je kunt vrijblijvend de Freeride Opening aanvragen op deze pagina. Het is ook mogelijk om direct een definitieve boeking te maken. Wil je meer weten? Zet al je vragen en opmerkingen in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier, stuur een mailtje of bel ons even op 0653363296.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra's Prijzen & Vertrekdata EtenLessen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* 4 nachten verblijf
* 4 x ontbijtbuffet
* 3 dagen liftpas (ingaand op zaterdag)
* Freeride Opening Programma met o.a. DJ's & Muziek, Avalanche Awareness clinic & movie night.
* Mogelijkheid om je op te geven voor speciale experiences & uiteraard het nieuwste freeride materiaal te testen.
* Uniek Freeride Opening T-shirt
* Dagelijks verschillende clinics ski / snowboard van lichtgevorderd / vergevorderd

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00
Toeristenbelasting (verplicht) 18,00
Testkaart normaal 25,- nu gratis! 0,00

Niet inclusief in de reissom

* Vervoer
* Toeristenbelasting (verplicht / extra)
* Diner (zie extra's, kun je bijboeken!)
* Materiaal
* Testkaart (zie extra's)

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van omstandigheden en voor eigen risico. Programma onder voorbehoud en onderheving aan wijzigingen. De Freeride Opening wordt georganiseerd met een aantal fantastische vrijwillgers die hun passie voor sneeuw willen delen. Zonder hen zou de Freeride Opening niet mogelijk zijn. Tijdens de clinics adviseren wij je om een helm te dragen.
Stuur deze vakantie aan iemand door.