Over FamilyJam.nl

Welkom op FamilyJam.nl!
Wat leuk dat je meer wilt weten over ons.

Ooit, in 2003, bestond de groep die naar de Family Jam kwam uit niet meer dan vier of vijf families. Family Jam is dan ook begonnen als een vrienden en familievakantie, als afsluiting van het (drukke) wintersportseizoen. Afgelopen jaar gingen zo’n 125+ gezinnen mee (!!!) en inmiddels zijn er in de Kerst- en Krokusvakantie Family Jams.
 
Het kan "veel geregel" zijn om met het gezin op wintersportvakantie te gaan. Bij de Family Jam evenementen zijn verblijf, liftpas, lessen en materiaal georganiseerd. De insteek? Iedereen kan op locatie zorgeloos genieten van sneeuw, zon, bergen en van elkaar. Ook zorgen wij voor Nederlandssprekende Leraren en Leraressen, zoveel mogelijk van onze eigen Family Jam crew en wat leuke activiteiten voor de kinderen en de ouders waar iedereen wel / of niet, aan mee kan doen. Niets moet, alles mag, en als je een vraag hebt, dan helpt de Family Jam crew je verder.
 
Een beetje Family Jam geschiedenis  
Toen ik voor het eerst met onze kinderen op wintersportvakantie ging kwam ik erachter dat niet alle lessen in de sneeuw worden gegeven op een manier die passen bij wat ik zelf (als kind) gaaf zou vinden. De oplossing? Vrienden meenemen, die aan de kinderen van onze groep de lessen konden geven. Zo startten we dan ook in Les Deux Alpes tijdens de meivakantie in 2003. Na een paar jaar in Les Deux Alpes de Family Jam gehouden te hebben kozen we in 2005 voor Tignes. Hier vonden we een super gebied met fantastische sneeuw & de garantie dat de liften op zouden blijven voor ons. We werden met open armen ontvangen en zagen dat het goed was. In de eerste jaren konden we ongemoeid eigen leraren les laten geven maar toen de groep in 2007 groeide naar méér dan 100 personen wilden we het gebied betrekken bij wat langzaam maar zeker meer een evenement werd dan (mijn eigen) vakantie met vrienden en familie. Contact met Tignes volgde, evenals goede afspraken met de ESF van Val Claret. In 2008 gingen we samenwerken met onze partner CGH Residences, Luxe appartementen (met zwembad en Wellness) in Tignes Val Claret. We boekten in 2010 zowel Residence le Nevada als La Ferme waarmee de toon van ‘relatief voordelig maar wel luxe’ verblijven werd gezet. In 2010 kwam voor de eerste keer onze Mascotte, de ijsbeer Jammy, mee. Jammy hielp met de voorbereidingen maar ook met de Family Jam Zondag, in maart. En vanaf dat jaar waren er ook (kleinschalige) Family Jams met de Kerst en de Krokusvakantie. De laatste paar jaar hebben we voor zowel de Krokus als de Kerst week vaste locaties gevonden. Met Kerst zitten we in het prachtige Italiaans Dorp Livigno in een mooi **** hotel. In de Krokusvakantie verblijven wij in de sublieme design appartementen van Rocks Resort, direct aan de piste en vlakbij de liften in Laax - een gebied waar wij nooit op uitgekeken zullen raken.

Hierbij nodigen ik, de Family Jam crew van professionele NL-sprekende leraren en onze Family Jam Mascotte Jammy je uit om in Tignes, Laax of Livigno aanwezig te zijn. Samen met de Family Jam crew en Jammy zullen wij zoveel mogelijk voor jullie regelen, zodat iedereen in jouw gezelschap zoveel mogelijk kan genieten. Meld jezelf (en je gezin) eenvoudig aan via de site
 
Ben je een sneeuw professional die het leuk vindt om bij de Family Jam betrokken te zijn als leraar of om te ondersteunen in de organisatie, laat het mij weten. Tenslotte zijn we altijd nog opzoek naar partners, die het leuk vinden om de Family Jam te ondersteunen.
 
Sluit je aan, geef je op, wees erbij!
We vinden het heel gezellig als je ook komt.
 
 
Sylvia Kirschenmann, organisator Family Jam en moeder van Sera (16) en Zoey (20).
(bijgewerkt okt 2018)